Toggle Nav

Walra remade cotton handdoeken

 

Handdoeken van bamboe

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om bamboehanddoeken in onze collectie toe te voegen. Dit materiaal heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Voor de groei van bamboe is namelijk weinig water, pesticiden en kunstmest nodig. Dit komt doordat de plant zelf een antibacteriele stof aanmaakt. Een bamboeplant groeit razendsnel en is minder belastend voor het milieu vergeleken met andere materialen. Van zichzelf heeft bamboe al een antibacteriële werking en is hypoallergeen. Bovendien ventileert bamboe goed en heeft het een lange levensduur.

Heerlijk zacht voor elke huidtype

Bamboestof heeft door zijn vezels een ronder en gladder oppervlak vergeleken met bijvoorbeeld katoen en werkt daardoor niet irriterend op uw huid. Door de hypoallergene werking is het prima geschikt voor mensen met een huidallergie of een gevoelige huid. De gaatjesstructuur van bamboevezels zijn zo sterk absorberend waardoor het weefsel 2x sneller vocht opneemt dan katoenen handdoeken van eenzelfde dikte. Doordat de structuur ademt, drogen handdoeken van bamboe ook nog sneller. Tevens is uw was al schoon bij 30 graden celcius.

Bamboe handdoekensets op handoek.nl

In onze collectie hebben we een hele set van bamboehanddoeken. Superzachte handdoeken van 50x100 cm en 600 gr/m2 en verkrijgbaar in meerdere, eveneens zachte kleuren. De badlakens zijn 70x140 cm van 600 gr/m2 voor slechts € 14,95 per stuk. En vergeet de bijpassende washandjes vooral niet. Het materiaal bestaat voor 70 % uit bamboe en voor 30% uit katoen.

Hulp nodig bij het bestellen? Bel, e-mail of chat ons gerust, wij helpen u graag.