• Lorem ipsum

Heerlijk, zo’n zachte handdoek om u mee af te drogen na het douchen maar na een aantal keren wassen worden uw nieuwe handdoeken stijver en stugger, terwijl ze zo heerlijk zacht aanvoelden. Om te kunnen blijven genieten van uw handdoeken is het wassen belangrijk. Wij geven u graag een aantal tips.

1. Ga voor kwaliteit

Badstof is gemaakt van katoenvezel, deze vezels worden in lussen geweven, waardoor de stof goed in staat is om vocht op te nemen. Handdoeken van goede kwaliteit zijn vaak wat dikker dan normaal en zijn beter in staat om vocht te absorberen. Zo voorkomt u tijdens het afdrogen een klamme handdoek. Bovendien zijn deze handdoeken ook wat beter bestand tegen hogere temperaturen en kunnen ze vaker gewassen worden, voordat ze versleten zijn.

2. Was uw handdoeken apart

Handdoeken kunnen harder slijten als u ze bij andere kleding mee wast, bovendien kunnen pluisjes van je handdoeken op je andere kleding terecht komen. Wil je een stapel handdoeken wassen? Doe ze dan apart in de wasmachine.

3. Was niet op een hoge temperatuur

Er zijn veel misverstanden rondom wasvoorschriften, bovendien denken veel mensen dat wasgoed niet goed schoon wordt als het niet heet genoeg gewassen wordt. In de meeste gevallen worden uw handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C. Alleen bij hele vuile handdoeken kunt u  wel kiezen voor een hogere temperatuur.

4. Gebruik niet teveel middeltjes

Omdat wij gek zijn op frisse was die lekker ruikt, zijn wij geneigd om een flinke schep waspoeder toe te voegen aan onze was. Maar de zeepresten in de handdoek kunnen er weer voor zorgen dat de handdoek wat ruwer wordt. En pas helemaal op met bepaalde middeltjes als chloor. Niet alleen verbleken uw handdoeken hierdoor, ze beschadigen ook nog eens. 

5. Doe uw handdoeken in de droger

Als u handdoeken in de buitenlucht laat drogen of aan het wasrek op zolder, dan worden de handdoeken vaak wat stijver als ze opgedroogd zijn. Kies een droogprogramma dat niet te heet is, zodat de katoenvezels van je handdoek niet beschadigen. Als het programma klaar is moet je de handdoeken direct uit de droger halen voor het meest zachte resultaat.

6. Gebruik geen wasverzachter

U zou denken dat een wasverzachter uw was zachter maakt, bovendien ruikt uw wasgoed ook nog eens extra lekker. Toch gaat dit voor handdoeken niet helemaal op. Uw handdoeken worden weliswaar wat zachter, maar het absorberend vermogen van uw handdoeken wordt wel minder van de wasverzachter. Bovendien heeft u kans dat er meer zeepresten achterblijven in de handdoeken.

7. Strijk uw handdoeken niet

Net als bij het gebruiken van wasverzachter zou u denken dat het strijken van uw handdoeken in zachtere handdoeken resulteert, maar als u handdoeken te heet strijkt dan kunnen de katoenvezels beschadigen. Hierdoor wordt het absorberend vermogen van uw handdoek minder, waardoor u sneller met een natte handdoek zit. 

8. Vouw uw handdoeken niet op

Meestal moeten alle handdoeken in een kastje of in een lade in de badkamer opgeborgen worden. Door ze op elkaar te stappen en in de kast te proppen, kunnen de handdoeken niet meer luchten., waardoor ze ook minder zacht worden. Het is beter om uw handdoeken, nadat ze uit de droger komen, even los te schudden en losjes op te rollen. U kunt ook altijd een aantal handdoeken alvast aan het handdoekenrek hangen, zodat u in ieder geval voorzien bent van een aantal lekkere, zachte handdoeken.