• Lorem ipsum

Wij bij handdoek.nl vinden het milieu hardstikke belangrijk. Daarom moedigen wij fabrikanten zeker aan om producten op een meer milieuvriendelijke wijze te produceren. Ook qua verpakking zijn we er zo bewust mogelijk mee bezig. Daarnaast proberen we de prijzen toch toegankelijk en betaalbaar te houden zodat het ook haalbaar blijft voor u om ook voor deze duurzame producten te kunnen kiezen.

Gerecycled katoen

Een voorbeeld van een merk dat met gerecycled katoen is gaan werken is Walra. Hun badset ‘Remade cotton’ bestaat voor 70% uit gerecycled katoen en voor 30% uit virgin (nieuw) katoen. De set heeft nog steeds die zware kwaliteit die u gewend bent van Walra producten, 550 g/m2. Indien u van deze lijn iets besteld krijgt u er een QR-code bij die meer informatie geeft wat er bespaard wordt in vergelijking tot 100% katoen geproduceerd badgoed. We praten dan over een aanzienlijke waterbesparing maar ook minder CO2 uitstoot en energieverbruik.

Bamboe handdoeken

De ‘bamboo’ badset bestaat voor 70% uit bamboe en voor 30% uit katoen. Door bamboevezels te gebruiken hebben deze producten een hypoallergene werking. Het werkt namelijk niet irriterend op uw huid en voelt lekker zacht aan. De gaatjesstructuur van bamboevezels ademt en is zo sterk absorberend waardoor uw handdoek ontzettend snel droogt. Een bamboeplant is minder belastend voor het milieu vergeleken met andere materialen. De plant groeit heel snel maar heeft weinig water, pesticiden en kunstmest nodig.

Onze verpakking en het milieu

Uw gekochte producten worden verpakt in gerecycled plastic of in gebruikte dozen. Overtollig plastic verzamelen wij voor lokale kunstenaars die het weer zullen hergebruiken in hun eigen projecten.