• Lorem ipsum

Welke kleur handdoeken kiezen?

Het meest belangrijke bij het kiezen van de kleur handdoeken, zijn het interieur van de badkamer, behoeftes en verwachtingen van de personen die ze gaan gebruiken, budget, en natuurlijk uw eigen voorkeur wat de kleuren betreft.

De meest voorkomende kleuren als het gaat om handdoeken, zijn toch wel wit en antraciet. Als we kijken naar de trends van het moment, zijn handdoeken in aardetinten, pastelkleuren en met drukke dessins erg populair.

 

Welke kleur handdoeken zijn er allemaal?

Wat de kleuren handdoeken betreft, is er een breed scala beschikbaar. In principe zijn alle kleuren handdoeken en badgoed mogelijk en er zijn veel nuances en tinten beschikbaar binnen elke kleurcategorie. U kunt ervoor kiezen om hele sets handdoeken in dezelfde kleur of dessin aan te schaffen. Of u kunt creatief zijn en per persoon in het huishouden een vaste kleur handdoek te kiezen. Of bijvoorbeeld alle handdoeken in één kleur en alle badlakens in een andere kleur. Zo kunt u ermee spelen om een perfecte kleurencombinatie te kiezen voor uw badkamer.

Veelvoorkomende kleuren handdoeken op een rijtje:

 1. Wit
 2. Zwart
 3. Zwart/Wit
 4. Taupe
 5. Antraciet
 6. Turquoise
 7. Groen
 8. Beige
 9. Grijs
 10. Blauw
 11. Rood
 12. Roze
 13. Oranje

Kunnen alle kleuren handdoeken bij elkaar in de was?

In sommige gevallen is het zo, dat uw badgoed uit verschillende kleuren bestaat. Het is belangrijk dat u soortgelijke kleuren met elkaar wast. Dat is essentieel voor de duurzaamheid van de kleur. Als u bijvoorbeeld antraciete handdoeken samen zou wassen met de witte handdoeken, zouden de witte handdoeken niet meer wit zijn. Wilt u zo lang mogelijk genieten van de frisse kleuren van uw badgoed? Was ze dan het liefst per kleur.

 

 

De nieuwste trend kleur handdoeken

Als u nieuwe handdoeken koopt voor uw huishouden, handdoeken voor een vakantiehuis of als een cadeau of uitzet, wilt u wellicht iets kopen wat volgens de nieuwste trends is. De trends in kleuren handdoeken kunnen sterk variëren en worden het meest beïnvloed door persoonlijke voorkeuren en behoeftes, mode-industrie en seizoenen. U kunt zelf het beste op het moment van aankoop goed onderzoeken wat past bij het interieur en wat de wensen zijn van de persoon voor wie de handdoeken zijn. U zou merken dat u in de lente en zomer neigt naar beige, poederroze of jade kleur en in de winter weer meer naar cognac, antraciet en donkerblauw kleur handdoeken. U kunt natuurlijk ook per seizoen verschillende kleuren in huis hebben. 

 

 

Slimme keuze qua kleur handdoeken

U kunt een tijdloze kleur kiezen als u nieuwe handdoeken bestelt. Over het algemeen zijn neutrale kleuren en natuurlijke tinten handdoeken erg populair. Denk hierbij aan wit, beige, antraciet, zwart, grijs handdoeken. De keuze hangt het meest af van persoonlijke voorkeuren, de badkamer stijl en de nieuwste trends. Wit badgoed geeft een schone en frisse uitstraling, om een voorbeeld te noemen, wat veel mensen aantrekkelijk en fijn vinden.

Perfecte kleurencombinaties van de handdoeken

Bent u opzoek naar wat speels, kleurrijk of neigt u meer naar een dessin? Dan kunt u een kleurcombinatie kiezen. Dat kunt u bereiken door middel van verschillende kleuren badgoed door elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld antraciet washand, witte handdoek en een zwarte badlaken en daarbij een zwart/wit gastendoek en badmat met een dessin. Of als u wat meer kleur in de badkamer wilt, kunt u bijvoorbeeld kleuren combineren als mosterdgeel, donkergroen, of cognac bruin. Of pasteltinten zoals lichtroze, mintgroen en lichtblauw.