• Lorem ipsum

Welke maten handdoeken zijn er?

Er zijn verschillende maten handdoeken beschikbaar, maar de meest voorkomende maten zijn:

 • Washandje: de kleinste handdoek welke voornamelijk wordt gebruikt om het gezicht en de handen te wassen. Het formaat is meestal 15x21 cm.
 • Gastendoekje: dit is iets groter dan een washandje en wordt gebruikt voor het drogen van handen. De grootte varieert van 30x50 cm. tot 40x60 cm. Sommige mensen gebruiken dit ook bij de wastafel om hun gezicht af te drogen. In de luxere restaurants zie vaak een stapel chique gastendoekjes, in plaats van papieren doekjes, liggen voor de gasten.
 • Handdoek: dit is de meest gebruikte handdoek en wordt gebruikt voor het drogen van het lichaam of het gezicht. De grootte varieert van 50x100 cm. tot 60x110 cm.
 • Badhanddoek: een grote handdoek van 70x140 cm die gebruikt wordt na het douchen (ook wel douchelaken genoemd) of na een bad. Voordeel van deze maat is dat je hem ook makkelijk om je heen kunt wikkelen.
 • Strandlaken: dit is de grootste handdoek die wordt gebruikt op het strand of bij het zwembad. De grootte varieert van 100x200 cm., 100x220 cm. of 140x200 cm.

Er zijn ook grotere maten handdoeken beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften en doeleinden, zoals badlakens voor extra grote personen of voor mensen die graag een extra grote handdoek willen gebruiken na het douchen. Zelfs als je met zijn tweeën of het hele gezin op een strandlaken wil liggen is er voldoende keus in 2-persoonsstrandlakens.

Wanneer gebruik je een kleine handdoek?

Er zijn verschillende situaties waarin je een kleine handdoek zou kunnen gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Tijdens het sporten: Als je gaat sporten, kun je een kleine handdoek gebruiken om het zweet van je gezicht af te vegen. Zo’n sporthanddoek is vooral handig als je binnen traint en er geen papieren handdoeken of tissues beschikbaar zijn.
 2. Reizen: Een kleine handdoek is handig om mee te nemen op reis. Het neemt weinig ruimte in beslag in je bagage en kan gebruikt worden als handdoek om je handen te drogen, als placemat of om kleine oppervlakken af te vegen.
 3. Voor kinderen: Kleine handdoeken zijn perfect voor kinderen omdat ze gemakkelijk te hanteren zijn en minder stof verzamelen. Ze kunnen worden gebruikt voor het afvegen van gezichten, handen of kleine ongelukjes.
 4. Yoga: Bij yoga is een kleine handdoek handig om zweet van het gezicht af te vegen en om te voorkomen dat je uitglijdt op een gladde yogamat.
 5. In de badkamer: Kleine handdoeken kunnen worden gebruikt als gastendoekjes in de badkamer. Ze zijn ideaal om te gebruiken voor het drogen van handen en gezicht.
 6. Kortom, een kleine handdoek kan handig zijn in verschillende situaties waarin een grote handdoek te groot is of niet praktisch is.

Wanneer gebruik je een grote handdoek?

Een grote handdoek wordt vaak gebruikt wanneer er meer droogoppervlakte nodig is. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin een grote handdoek nuttig kan zijn:

 1. Na het douchen: Een grote handdoek is ideaal om jezelf af te drogen na het douchen of baden. Het biedt meer droogoppervlak dan een kleine handdoek en is vaak beter geschikt voor het afdrogen van het hele lichaam.
 2. Bij het zwembad of op het strand: Een grote handdoek is ideaal om op te liggen bij het zwembad of op het strand. Het biedt voldoende ruimte om comfortabel te liggen en te ontspannen.
 3. Tijdens het sporten: Een grote handdoek kan handig zijn tijdens het sporten als je veel zweet. Je kunt het gebruiken om jezelf af te drogen of om op te zitten tijdens rustpauzes.
 4. Voor het haar: Een grote handdoek is handig om het haar na het douchen of zwemmen af te drogen. Het biedt voldoende oppervlakte om het hele hoofd te bedekken en kan het haar sneller drogen dan een kleine handdoek.

Kortom, een grote handdoek is nuttig wanneer er meer droogoppervlakte nodig is, zoals na het douchen, bij het zwembad of op het strand, tijdens het sporten of voor het drogen van het haar.