• Lorem ipsum

De perfecte handdoeken voor een dagje sauna

Een dagje sauna is een fijne manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en jezelf te verwennen. Of je nu alleen gaat of met vriendinnen, het is een heerlijk moment om tot rust te komen. Vaak is het in het begin even zoeken wat voor handdoek het beste is om naar de sauna mee te nemen. Iets wat in eerste instantie niet zo belangrijk lijkt, kan het verschil maken tussen een gewoon dagje sauna en een buitengewoon luxe ervaring.

In deze blog vind je handige handvatten om de juiste keuze te maken voor een perfecte saunadag. Hier eerst de meest belangrijke factoren op een rijtje:

  • Absorptievermogen - Een sauna is een vochtige omgeving. U komt veel in aanraking met water, stoom en zweet. Daarom is het heel belangrijk dat u een saunahanddoek kiest die snel vocht opneemt maar ook weer snel droogt.
  • Materiaal - Katoen is het beste materiaal voor de sauna. Katoen biedt het beste absorptievermogen, droogt snel en is luchtdoorlatend. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester.
  • Grootte - Tijdens een dagje sauna is een handdoek die wat groter is essentieel. U kunt hem gebruiken om op te liggen in de rustruimte of om u lekker in te wikkelen. Sommigen nemen zelfs 2 handdoeken mee naar de sauna. Een gewone handdoek om te gebruiken na het douchen en 1 grotere handdoek om op te zitten tijdens de opgietingen enzovoort. 
  • Zachtheid - Een buitengewone belevenis is het afdrogen met een handdoek die heerlijk zacht is. Handdoeken gemaakt van hoogwaardig katoen zoals Egyptisch katoen, Turks katoen of bijvoorbeeld Bamboe handdoeken zijn niet alleen zacht, maar ze worden ook zachter naarmate ze vaker gewassen worden.
  • Duurzaamheid - Bij het kiezen van een perfecte saunahanddoek is het ook belangrijk om een duurzame keuze te maken. Zo heeft u lang plezier van uw sauna handdoek. Controleer dan altijd goed de materialen waarvan de saunahanddoek gemaakt is, hoe goed hij afgewerkt is en het onderhoud van de saunahanddoek (vermeld op de label van een handdoek). In onze blog over Handdoeken wassen vindt u concrete tips hoe u uw handdoeken het beste kunt onderhouden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben en het beste absorptievermogen te bereiken. 
  • Stijl - Wellicht niet de meest belangrijke factor maar wel erg leuk is de stijl en dessin van een sauna handdoek. Het kan bijdragen aan uw gehele ervaring. Kies daarom een sauna handdoek die past bij uw persoonlijkheid en stijl. Er bestaan handdoeken in effen kleuren of met drukke patronen. Hamamdoeken met strepen of lakens met mandala’s, fouta’s met boeddha of een zeer handige saunakilt.

      

Waarom een handdoek mee naar de sauna?

Een handdoek is echt onmisbaar als u naar de spa gaat. Het is over het algemeen een eis van de sauna’s om een handdoek mee te nemen. Het is een kwestie van hygiëne, maar een saunahanddoek heeft ook andere doelen. In de sauna en wellness resorts is het vochtig en warm en dat is de ideale situatie voor het creëren van bacteriën. Het gebruik van een handdoek in de sauna helpt om het zweet van uw lichaam af te vegen. Door regelmatig met een sauna handdoek uw lichaam af te vegen, kunt u overtollig zweet verwijderen en uzelf fris en comfortabel houden tijdens een saunasessie. Behalve dat, voorkomt u met een direct contact tussen de huid en de oppervlakken in de sauna doordat u op de bankjes en ligbedden op de handdoek zit of ligt. Daarmee beschermt u uzelf, maar ook andere saunabezoekers en draagt u bij aan bescherming van de sauna-inrichting. Wat ook een belangrijk doel van een handdoek in de sauna is, is het comfort. Een sauna handdoek kan dienen als een zachte ondergrond om op te zitten of liggen en dat is essentieel bij de ontspanning. Kortom, het meenemen van een handdoek naar de sauna is belangrijk voor een zorgeloze en ontspannen ervaring. Het helpt niet alleen om uzelf fris te houden maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van een sauna-inrichting. Zo kunt u optimaal blijven genieten van de voordelen van uw lievelings wellness resort.

.  

Welke handdoek voor een dagje sauna?

Er zijn verschillende soorten handdoeken die u mee kunt nemen naar de sauna. De keuze die u uiteindelijk maakt, is afhankelijk van persoonlijke behoeften en verwachtingen. Het belangrijkste is het materiaal, de grootte en het gewicht van een saunahanddoek. Het is over het algemeen handig om een groter formaat handdoek mee te nemen die u kunt spreiden op het ligbed en waar u zich in kunt wikkelen. Veel saunaliefhebbers zijn erg blij met een lichtgewicht en compacte handdoek voor de sauna. Door een compacte saunahanddoek te gebruiken, kunt u er handig 2 mee nemen, als de één hangt te drogen, kunt u de andere in gebruik nemen.

Hoeveel handdoeken neem ik mee naar de sauna?

Ook dit verschilt per persoon. Sommigen lopen het liefst de hele dag in een badjas, en hun handdoek gebruiken ze alleen om erop te zitten in de sauna zelf. Sommigen gebruiken de badjas alleen maar omdat het moet in het restaurant van de sauna en verder lopen ze het liefst in hun handdoek of helemaal bloot rond. Hierdoor is de behoefte aan het aantal saunadoeken bij iedereen verschillend.

Een sauna is een vochtige en warme omgeving. De bedoeling in de sauna is, naast dat u ontspant en rust neemt, ook veel gaat zweten. Een handdoek voor de sauna dient vooral als een afdroog-voorwerp, middel om zo min mogelijk in contact te komen met de oppervlakken waarop u gaat zitten en om zweet van uw lichaam af te nemen. Dan kunt u zich voorstellen dat een handdoek al snel nat wordt, een tweede handdoek is dan erg handig.  En wat dacht u van een schone handdoek die u gebruikt na het douchen op het einde van een sauna-dag? Het is wel zo fris om u zelf af te drogen met een handdoek die niet gebruikt is om de hele dag het zweet van uw lichaam af te vegen. Zo komt u er al snel achter, dat er best veel mee moet en dat is ook de reden waarom lichtgewicht handdoeken en hamamdoeken zo onmisbaar zijn in de saunawereld. Zorg er daarom voor dat u voldoende handdoeken mee neemt zodat u regelmatig kunt vervangen wanneer ze vochtig worden. Op die manier kunt u optimaal genieten van een luxe dagje sauna.

Saunakilt als sauna handdoek?

Als u een handdoek in de sauna graag om uw middel slaat, maar het vervelend vindt als hij afzakt, hebben we een perfecte optie voor u: de saunakilt. Dit is een omslagdoek die met klittenband vastgemaakt wordt. In feite dus een verbeterde versie van de omgeslagen handdoek. Saunakilts hebben een grote zak, waar u bijvoorbeeld uw waterflesje in kunt stoppen, sleutel van de locker of een betaalpas. In plaats van twee handdoeken, kunt u dus ook een handdoek en een saunakilt meenemen.

Hamamdoek als sauna handdoek?

De naam zegt het eigenlijk al wel. Een hamamdoek is een handdoek uit de hamamwereld. Een hamam is een oosters badhuis en de doeken die ze gebruiken zijn van 100% katoen of een mix van katoen en bamboe en licht van gewicht. Ideale doeken voor de sauna dus. Ze nemen voldoende en snel vocht op, dankzij hun dikte drogen ze ook weer snel op en ze zijn compact zodat u ze overal mee kunt nemen. Een hamamdoek is verkrijgbaar in vele maten, van gastendoek tot een 2-persoons doek. Een hamamdoek is een dun geweven doek van katoenen vezels en kan ook badstof aan een kant hebben waardoor die iets dikker is en daardoor ook dus comfortabeler om op te liggen of zitten en door de badstof absorbeert die nog beter. Vaak zijn de hamamdoeken afgewerkt met speelse franjes en hun dessins kunnen erg variëren van effen kleur of streep tot drukke patronen. Naast het gebruik in de sauna, kunt u de hamamdoek ook gebruiken als strandlaken, picknickkleed, omslagdoek of zelfs als een decoratief element in uw huis. Ze zijn dus niet alleen praktisch en functioneel maar ook veelzijdig. Een uitstekende keuze voor de sauna!